Rickova nová rodina
menu

Rickova nová rodina

Rick se před měsícem stal novým členem naší rodiny. Myslím si, že jsme si sedli úplně perfektně. Je již naším druhým asistenčními psím parťákem.

Jsme rodina s dvěmi dětmi, Kristýnkou 13 let a Samíkem 10 let. Rick asistuje zejména Jirkovi, tatínek v rodině, který má Roztroušenou sklerózu a je kvadruplegik, upoután na vozík. Potřebuje celodenní asistenci téměř se vším. Rick mu pomáha s věcmi co šikovní asisťáci dokáží, zejména s rozsvícením a zhasínáním, otvíráním a zavíráním dveří, občas si Jirka nechá od něj podat něco na klín. Každé ráno spolu mají před vstávaním chvilku canisterapie.

Rick dále pomáha mně, Monice, při péči o Jirku, odnáší pleny, podává mi věci co mi spadnou na zem apod. Já sama jsem epileptička a mívám i velké záchvaty typu Grand mal s bezvědomím. Rick při záchvatu přivolá pomoc, pokud jsem ve vedlejší místnosti než ostatní, během záchvatu i po něm mě olizuje, což mi pomáhá se rychleji probrat.

Rick se u nás už dobře adaptoval a zabydlel. Zvykl si na velké množství psů v okolí i na jejich nezbedné páníčky. Má doma svůj pelíšek v obýváku a druhý v ložnici, zná nás všechny podle jména, je také výborný hledač ztracených věcí :) je to veselý a velmi akční pes a nesnáší nudu, čím více potřebujeme jeho pomoc, tím je šťastnější. Chodí s námi v neděli do kostela a chová se tam velmi slušně a tiše :) Krom běžných cest na nákupy, k lékařům, na procházky apod. s námi byl i na celodenním školícím semináři, byl tam ve velké oblibě, ale lidé akceptovali, že se nesmí hladit a stejně tak Rick nikoho neobtěžoval a nevyžadoval si extra pozornost ani během oběda nežebral o jídlo a slušně ležel pod stolem. Je to prostě bourák.