Šikovný Gump
menu

Šikovný Gump

Už je to zase tady – polovina prázdnin je pryč.

Čas běží o prázdninách rychleji, všechna mláďata rostou rychleji, jak ta školní, tak ti čtyřnozí a Gump nejvíc.

„Náš Gump“ je velký a šikovný už od doby kdy k nám přijel. Se všemi co se u nás potkal se snáší velmi dobře. Vztah k čistotě si asi přivezl už od maminy a jeho předkakací tanečky - paráda, prostě čisťouš. Rychle se učí nové věci. Sice venku sbíral jemu „voňavé dobrůtky“, ale dnes už ví, že se to nesmí. Nastupování a jízdu školním autobusem si užívá, děti jsou poučeny, že na psa s vestičkou, když pracuje, se nesahá, nemluví ani se jinak neruší. Nevadí mu jízda v prosklené lanovce na Černou horu – rád se vozí, ale všude je mu teplo.

Návštěvy restaurací a kavárny většinou prospí – skoro kavárenský povaleč. Pohyb po obchodních centrech mu nevadí, nevadí mu eskalátor, travelátor ani žádné schody.

Je společníkem na našich výletech, chodí s námi všude a kam Gumpa nepustí, nejdeme ani my.

Ve svých sedmi měsících s radostí přenáší vše co potká, ať je to rohožka, pelíšek, malý koberec. Nic neničí, jen s nadšením pomáhá a podává. Snažíme se tlumit jeho nadšení „ teďka ne“ „dost“. Asi to taky zvládne, už týden mám květináč na zemi a ještě tam je, i kytka v něm.

Nevím jest-li „náš Gump“ bude filmový hrdina, ale má všechny předpoklady být vynikající asistenční pes. Umí být výborný společník, umí výborně oční kontakt, umí se krásně tulit- posadí se vedle židle, lehne si k nohám…

Takhle nějak si spolu žijeme Vlasta a Gump