Chipp roste jako z vody
menu

Chipp roste jako z vody

Chipp nedávno oslavil čtyřměsíční narozeniny. Je to velký pašák a dostává mého původního označení - je to pořád borec! Během srpna jsme rekonstruovali byt a jako správný pomocník nezapomněl podávat (krást) šroubováky nebo zkoumat, zda jsou poličky a skříňky správně vyvážené. Vyzkoušeli jsme, že je schopný prospat cestu autem od zabouchnutí dveří až do jejich znovuotevření, i vrtání do zdi, i bouřku, i mletí kávy v kávovaru. Prostě když se spinká, tak se spinká. Sranda nastává ve chvíli, kdy ho omylem vzbudím nějakým nenadálým zvukem - to se Chippík zvedne, podívá se na mě a očima se zeptá, zda si dělám srandu. Pak zase usne, ale to dramatické povzdechnutí nevynechá :-)

Už nezahálíme a zkoušíme, co se dá - občas ještě bojujeme s nástupy na rychlejší eskalátory a travelátory, ale Chippík se otrkal a už se mu to celkem i daří. Je to labrador, jak se patří - nejradši by ochutnal snad úplně všechno a za piškůtek udělal cokoliv :-) do MHD nastupoval ze začátku s ostychem, ale po pár jízdách už nastupuje i vystupuje, jako zkušený držitel Lítačky, i když ještě trochu uspěchaný. Nejvíce ho baví metro - asi proto, že je v něm nejvíc místa a tak se může ten náš malý velký skřítek pořádně natáhnout.

Jinak chodíme každý den do kaváren, kde se Chipp chová nanejvýš slušně. Jsem přesvědčená, že kdybych mu dala pamlsek až tři, byl by schopný vystát frontu, objednat a ještě dát spropitné a zakonverzovat s obsluhou. Jinak mě Chippík doprovází, kam se dá - na schůzky, do práce, do restaurací a kaváren, do obchodů, k lékařům, byli jsme dokonce i doučovat a vyzvednout knížky.

Chippík nám všem dělá obrovskou radost - je velmi trpělivý k dětem i ostatním pejskům - a všechny má moc rád - bytosti mrňavé i veliké, lidské i zvířecí i plyšové. Na vodítku chodí, jako by se s ním snad narodil a zároveň, když mu sundáme košilku, ví, že si může hrát a dělá tak naše, někdy stereotypní, životy o dost zajímavější, a rozhodně veselejší - už jen tím, že nám nezapomene vždy přinést ukázat, jakou hračku zrovna má, nebo že se naučil, že šlapka na bubnu dělá kravál :-)

Dávám za něj packu do ohně!
Chipp a Bára