Chipp je borec
menu

Chipp je borec

Na začátku července se v našem poklidném životě objevilo malé labradoří miminko, které za ten necelý měsíc vyrostlo do šířky i výšky nejméně dvojnásobně, a tak jen netrpělivě čekáme, kdy nás to malé miminko přeroste. 

Chipp je obrovský pohodář, všude kde zatím byl, se choval nanejvýš vzorně. Zatím jsme sice kvůli nedokončeným očkováním nechtěli riskovat, a tak se vyhýbali větším nebo enormně přelidněným prostranstvím, nicméně jsme ani navzdory tomu nezaháleli - jezdíme autem, chodíme si sedat do kavárny, navštěvujeme rodiče, prarodiče, tetičky, strýčky, kamarády, kancelář a všude na sebe ten malý skřítek strhne svým okouzlujícím pohledem i vřelostí pozornost. Někdy se setkáváme s nechápavými výrazy lidí, co si chtějí Chippa hladit, ale ve valné většině případů chápavě přikývnou.

I když by to mohlo vyznít, že je Chippík apatický, není tomu tak, je nesmírně všímavý a všechno dobře pozoruje, i když je mu to ve výsledku trochu jedno. Doma často pobíhá sem a tam a prozkoumává nejrůznější zákoutí, většinou dvě hodiny po probuzení a dvě hodiny před spaním, miluje hlazení na břiše nebo za ušima, často za námi chodí a chce drbat nebo si hraje s hračkami - je to veselé, zároveň velmi klidné štěně. Často spolu koukáme na televizi, dost ho zaujalo Tour de France a zásadně usíná u The Office. Je s ním i sranda, když cvičíme povely, nejdříve se podívá, zda mám v ruce pamlsek a když mu tvrdím, že ne, podívá se na mě tím uhrančivým pohledem a říká: "Nelži, vím, že ten pamlsek je v kapse!"

Ve chvíli, kdy mu ale nasadím košilku, jako by věděl, jakou důležitost a zodpovědnost košilka nese, a sám nasadí i takový důležitý výraz, aby dal všem najevo, že jednou bude skvělý asisťák. Když mám nějaké online sezení v práci, nebo třeba řeším složitější věci, jako by to Chippík vycítil, lehne si mi k nohám a je tam pro mě dokud neskončím. Už teď je to skvělý parťák a jednou bude obrovský parťák a pomocník i tam, kde to bude opravdu potřeba!

Krásné léto!

Chipp a Bára