Zuzka je naše pomocnice
menu

Zuzka je naše pomocnice

Milí Tlapáci,
hlásíme se zase po nějakém čase, abychom poreferovali, jakpak se máme. Za tu dobu, co už Zuzanku máme je nám všem moc fajn. Léto bylo plné výletů a velmi krátkých pobytů, ať už u známých, či po vlastní ose. Pokud jsme plánovali delší pobyt někde vzdáleně od domova, využívali jsme psího hotelu v blízkosti bydliště u jedné skvělé chovatelky, kde byli na pobytu rovněž retrívři jako naše Zuza. Zuza se tam měla skvěle. Paní chovatelka nám vždy referovala, co Zuza dělá, jak se má a posílala krátká videa a fotky, které jsme s Míšou poté prohlíželi.

Párkrát, když jsme byli na pár dnů poznávat krásy naší vlasti, tak jsme měli Zuzu s sebou. Nedávno jsme vzali Zuzu i do Polska do města Wroclaw, kde s námi chodila na procházky po městě, kde jsme s Míšou hledali malé trpaslíky, místní zajímavost města. Zuza se vždy chovala velmi vzorně a profesionálně. Pokud jsme se zastavili někde na občerstvení, Zuza se vždy uvelebila v blízkosti Míši a byla jí nablízku.

Ve všední dny, když chodí Míša do školy, tak máme rádi pravidelné vycházky do blízkého lesa. Vše bývá pravidelností, což přináší klid nejen handicapované Míše, ale i její psí kamarádce a společnici Zuzance. Přijedeme domů, pejsek už nás všechny vítá a nemůže se dočkat větračky. Tak se s ní přivítáme, převlékneme se a chystáme se ven. Zuza už mezitím chodí s vodítkem od jednoho ke druhému a hlásí se k odchodu. Uděláme malý okruh v blízkém lese. Celá rodina se vyvětrá a protáhne. Míša ráda vodí Zuzku na vodítku, ale stále má k tomu jakousi dopomoc od nás, dospělých, neboť v našem městském lese je plno lidí a pejskařů.

Po příchodu domů se Zuza hlásí o dlabanec, tak společně s Míšou připravujeme Zuze jídlo. Doneseme granule ze špajzu, Míšu požádáme o donesení psí misky a připravujeme Zuze jídlo. Míša dá granule do misky, zalejeme je společně teplejší vodou a Míša poté na náš pokyn odnese misku Zuze na místo, kde si to pejsek v klidu sní.

Nyní je před námi prodloužený víkend a čeká nás hrabání spadaného listí na zahradě, kterého je velmi hodně. Jsou to takové malé obyčejné činnosti, u kterých jsme celá rodina včetně naší asistenční Zuzy. Zuza je naše pomocnice i průvodce na cestách. Díky Zuze a její vestě se odlišujeme, že nemusíme nic vysvětlovat a ba právě naopak si náhodně, vřele popovídáme s různými lidmi, kteří se zajímají a je z toho pak i velmi příjemná chvilka.

Přejeme všem krásný podzimní čas

S pozdravem
Mgr. Alena Syrová