První rok se Zofií
menu

První rok se Zofií

Pěkný den,
tak už je to rok a měsíc co nám vstoupila do života Žofka. Za pár dní s námi oslaví své třetí narozeniny. Už to začíná být opravdová slečna.

Je po prázdninách a tak si všichni, včetně Žofinky, musíme zvykat na trošku jiný režim. A také Anička nastoupila 1. září do první třídy. Navštěvuje speciální školu ze které nám jí vozí domů svozový autobus. Takže již Žofinka nevyzvedává Aničku ve školce což měla velice ráda, ale čeká na ní vždy ve dvě hodiny v naší vesnici u kostela. Anička pak jako velká holka nese na zádech tašku a vede Žofku. Nejednou mi to vehnalo slzy do očí.

Za týden nás čeká ještě něco kde s námi Žofinka nebyla. Kvůli covidu jsme nebyly v žádných státních lázních. Vždy jen na dva týdny cvičení kde nás sice Žofinka doprovázela, ale bylo to jen ambulantně. Teď nás čekají velké lázně Klimkovice na celý měsíc. Takže chození na procedury, do jídelny, výlety apod. Bydlení v jednom pokojíku. Bude to asi celkem sranda :)

Anička stále dodržuje to, že dává Žofince po probuzení napapat a večer také. Otočka je již samozřejmostí, jen Anička myslí na Žofky linii a vždy když jí má dat za něco piškůtek, tak jí předem půlku ukousne :) Tak už raději kupuji malé kostičky, ty Aničce tolik nejedou :)
Mě pravidelně ráno odnáší Aničky vypitou lahvičku od mléka, odnáší použité pleny, podává Aničce léky a ochotně vrací prázdnou stříkačku zpět.

Společné usínání nám narušilo léto a to, že bylo na posteli Žofince horko. A tak vždy jen počkala, než Anička usne a hned se šupajdila zchladit dolů. Ale už začíná opět přituhovat a už se z postele opět nehne :)

Ještě jednou děkujeme všem, kteří nám umožnili, aby se Žofi stala součástí našeho života. Pravdou je, že už si naši domácnost bez toho velkého "bílého" tvora už ani nedokážeme představit :)

Anička s rodinou