Zofi a Anička Homolková
menu

Zofi a Anička Homolková

Už to jsou tři měsíce, co se Žofinka stala součástí naší početné rodiny tří dětí a starší fenky Lilly. Bylo to náročné období a postupně se všichni učíme, jak spolu co nejlépe vycházet.

Ihned po skončení zkoušky s námi Žofka absolvovala týden rehabilitace v Arpidě v Českých Budějovicích a nyní s námi jezdí na neurorehabilitační kliniku AXON v Praze. Minulý týden jsme zde byly i ubytovaní tak si holky užívaly ruchu velkoměsta. I přes mé obavy to daly obě na jedničku. Připojené fotečky jsou z výletů a z terapie. 

Anička začíná Žofinku brát jako svou nedílnou součást. Večer po sprše už je Žofinka nachystaná u Aničky a čeká na její oblíbenou aktivitu kterou je lízání bříška a nožiček. Aničce se to tak líbí, že si někdy namaže i jiné části těla aby jí je Žofka lízala :) Poté spolu usínají a když se v noci Anička probudí ptá se po ní a chce jí k sobě. Ráno ji po probuzení hned vítá do nového dne a ptá se jí jak se vyspinkala. Přes den spolu dělají otočky za pamlsky, objímají se a chodí na procházky. Musím říct, že Žofinka není kamarád jen Aničky, ale dokázala změnit klima v celé rodině. Samozřejmě pozitivně. Jelikož s Aničkou to občas přes její těžké záchvaty vzteku a hysterie není vůbec jednoduché a tato skutečnost se podepisuje na psychice nás všech, velice často a rádi ji také využijeme k dloooouhemu objetí. Uklidňuje nás tu všechny.

Moc se těšíme na první sníh jak nám to v něm bude slušet.

Žofka, Anička a zbytek rodiny