Westík je s námi už dva roky
menu

Westík je s námi už dva roky

Je šikovný, hodný, pozorný, ale hlavně šťastný pes. A já jsem šťastná, že ho mám. Každý den je pro něj radost pomáhat. Baví ho cokoli, co muže dělat společně s námi. Nedokážu si vůbec představit, že by s námi nežil. Je to parťák v každé situaci. S ním jsem pochopila, co znamená, když získáte toho nejvěrnějšího přítele. Kam jdu já, tam jde také on. Dokáže rozpoznat, kdy je potřeba jeho pomoc, například když mě manžel nese v náručí do koupelny, Westík otevírá dveře.  Dokáže přesně odhadnout, kdy se oblékám ven a boty přinese rychleji, než kdokoli jiný. Naučili jsme se spolu další věci nad rámec jeho výcviku. Je schopný zavřít dveře zevnitř místnosti, což je pro mě velká pomoc v případě, že je mi zima a nemůžu dveře zavřít sama. Velmi rád otevírá šuplík a podává z něj tašku s věcmi.  Rychle se naučil tašku také uklízet a šuplík zavírat. Má radost z každé činnosti, kterou pro mě může a dokáže udělat. Miluje sundávání ponožek. Dokáže je také najít a přinést. Miluje to, že může být užitečný. Obohatil náš život způsobem, který se jen těžko popisuje. Je to můj velký učitel a hrdina, i když si to vůbec neuvědomuje, protože on dělá „jen“ to co má rád, pro lidi, které má rád.

Prakticky hned si zvykl na moji novou asistentku. Hodně chodíme na procházky, je rád v pohybu a ještě radši, když se pořád něco děje. Zároveň je neskutečně citlivý. Někdy mám pocit, že jsme na sebe tak napojení, že v něm vidím chování člověka. Cokoli mu říkám, vždycky pečlivě poslouchá a dokáže odtušit, co je právě potřeba.

Má stále rád společnost. Jako já :-) Během roku jsme se několikrát potkali s Láďou Metelkou, který měl Westíka ve výchově. Bylo hezké pozorovat, jak Westík pozná známe lidi i po dlouhé době a jak vnímá dalšího asistenčního pejska a pejska, kterého má Láďa momentálně ve výchově. Westík je zvyklý také hodně cestovat po České Republice. Všude se chová vzorně a ukázkově :-)

Děkujeme za něj!
Romana Fricová