Vojta - novinky a drby z naší rodiny
menu

Vojta - novinky a drby z naší rodiny

Ahoj Tlapáci,

Tak Vás zase zdravím po roce.

Přináším zase nějaké novinky a drby z naší rodiny. Úspěsně jsme zvládli vstup do nového školního roku, i omezení v rámci pandémie. S Julinkou držíme dietu, máme oba velké bůčky (bříška). Trochu k tomu přispěla pandemie, a taky veškeré omezování. Ale musím se pochlubit hubnutí se mi daří, už jsem zase švihák a štíhlý kluk. Taky občas bojuji s ouškama, ale pan doktor je šikovný přišel na to že mám alergii na ušní kapky a změnil mi je a od té doby máme klídeček a na veterinu chodíme se jenom kouknout a převážit.

Taky máme za sebou krásnou zimu v Ostravě, měli jsme hodně sněhu. A to já mám moc rád, řádil jsem malej kluk, Julča to má taky moc ráda, váleli jsme se spolu ve sněhu a dělali andělíčky.

Léto bylo taky super, převážně jsme ho strávili u babi na zahradě. Kde máme klídeček, vodu i stín. Na zahradě se můžu proběhnout, musím to tam zkontrolovat, aby mi neušly nějaké drby.

Vedle vozíku chodím jako největší frajer. Stále mám rád dlouhé procházky, Aja vedle nás jezdí na koloběžce, aby se aspoň trochu unavila. Řeknu Vám, to dítě pusu nezavře, to je strašné. Pořád jenom mele a všude pobíhá. Občas jsem z ní unavený.

Nejraději mám ale když má panička několik dní volna, to první den prolenošíme na gauči u televize.

Pracuju samozřejmě jak se má, podám všechno co mám. Plínky do koše nosím automaticky. Taky občas zazlobím a zaštěkám, ale to nemá panička moc ráda, prej nejsem hlídací pes.

Julinka má teďka moc bolavé nožky, pořád převazujeme. Taky se moc pěkně rozmluvila, moc ráda mě hladí a říká „můj Vojta, můj Vojta“ Nejraději má, když jí chodím budit do postele, lehnu si vedle ní a julča se ke mně tulí. Nějvětší pokrok je, ale v mluvení. Všechno co udělá komentuje mým jménem, hlavně to co nesmí. Pak se tomu strašně směje.

Taky už máme předělaný částečně byt na bezbariérový. Tam je prostoru, že by se dalo tančit.

Hodně teďka jezdíme k dědečkovi do Kroměříže, Maruška (dědův pes), už je starší dáma, tak si nechce se mnou ani hrát, ale to nevadí, každý ležíme z jedné strany gauče a je nám fajn.

No musím uznat, že na koupání jsem si stále nezvykl, ale když se zavelí i já musím do vany. Jsem přece vychovaný kluk. Vůbec nevím co na tom ta Julča vidí, proč se pořád rochní ve vaně.

Taky dokážu upozornit na její záchvaty, to hnedka panička zbystří, když jsem nervózní a přešlapuju po bytě.

Abych nezapomněl, v létě zvládla Julinka pohladit koně. Já se musel taky samozřejmě podívat a počmuchat. Panička říkala, že beze mě, by se nemohla přiblížit, byl jsem její velká opora aby se nebála. První ke koníkovi jsem šel já, a pak se mohla Julinka dovést, aby si ho pohladila. Strašně se bála, ale když viděla že to nic není tak si ho párkrát pohladila.

No abych to shrnul. Jsme prostě správná sehraná dvojka, rádi papáme, rádi spinkáme a rádi zlobíme.

Pac a čumák Váš Vojta.