Daniela a Vanda
menu

Daniela a Vanda

Ještě než se dostanu k tomu co Vandinka dokáže nového, krom toho, co už uměla a pořád fantasticky zvládá, vrátím se na chvilku na konec roku 2023. Tímhle chci také poděkovat.

Ve čtvrtek 28. prosince jsem dostala nečekané a velmi milé dárky. Řidiči, Dopravního podniku měst Most a Litvínova, a. s., mi předali finanční prostředky ze sbírku, kterou uspořádali sami od sebe. Kromě toho mi ještě byl předám také věčný dar. Tímto všem řidičům, kteří se na sbírce podíleli, ještě jednou moc děkuji. Moc si toho vážím!!

Vanda nově skvěle zvládá podat chytré hodinky, bez škrábnutí a zoubků. Opravdu ji moc obdivuji. Podá kartáč od vysavače. Dokonce ho zvládá přenést mezi mnou a mamkou a naopak. V neděli teď o velikonocích (31. března 2024), mě zase překvapila. Dokázala tlapkou dostat, z poza mojí nohy na stupačce vozíku ven pětikorunu. A pak mi ji podat do klína. A jako odpočinek moc ráda dovádí s malým Ríškou, taky ráda chodí pro Ríšku do školky. On vždycky hrdě hlásí paní učitelce: „To je moje Vanda!!“ :-)

Nyní mne trápí problém s palcem u levé ruky. Tím pádem je i funkčnost ruky hodně omezená. Nejde jen o lupavý palec, jak jsem si myslela. Je to vážnější problém. 9. dubna mě proto čeká operace palce.

Když jsem se ohlédla trochu zpět, tak mi došlo, že letos 22. února to bylo 20 let, co jsem od Pomocných tlapek dostala 1. asistenčního psa, fenku Ebi. Bylo to úžasných 20 let s Vámi v Pomocných tlapkách. A jedeme dál. Díky moc!!

Pro dnešek se loučíme, přejeme Vám všem krásné jaro a léto.
Daniela s Vandičkou