Léto nejen s Novou Nadějí a trochu smutný podzim
menu

Léto nejen s Novou Nadějí a trochu smutný podzim

Co umí Vanda nového, kromě dovedností, které již znáte a fungují stále naprosto perfektně? Naučila se sama dávat mi věci spadlé na zem, když ležím v posteli, přímo do postele!!  :-)

Teď se vrátím k létu. V červenci jsme s mamkou a Vandičkou navštívily Muzeum loutek v Plzni. Krásné jsme si to užily. Protože nás tam bez problémů pustily. Expozice loutek byla famózní!! Tímto bych chtěla muzeu loutek velmi poděkovat za jejich velkorysost a vstřícnost.

19. srpna 2023 se můj bratr Jakuba po druhé ženil. Téhle svatby, tedy hlavně obřadu, protože bylo hrozné horko, se mohla účastnit také moje současná psí asistentka Vanda, když jsem se Kubovo budoucí ženy Táni zeptala. Jestli Vandičku smím vzít na obřad? Řekla mi: „Jasně, Vanda je přece rodina a tak tam být musí.“ Měla jsem velkou radost. (Protože Kubova první svatba byla bez Avi tenkrát. První žena Martina Avi na svatbě zakázala.) Vanda se na obřadu v kostele chovala vzorně.

Přišel 30. srpen. A s tím souvisí také název dnešního vyprávění. Stala jsem se hlavní hrdinkou pořadu Nová Naděje, původně to byl pořád na YouTube, od září se tento pořad vysílá na TV Barrandov. Pořad se snaží pomoc dětem s handicapem, lidem po úrazech, organizacím a teď také mě, sehnat finanční prostředky na pomůcky a rehabilitace a další věci, které neuhradí stát. S Honzou Musilem, moderátorem a vedoucím týmu Nové Naděje se znám už spoustu let. Proto to pro mě bylo velmi milé překvapení a setkání Honzu zase vidět. Bezva bylo poznat i ostatní členy týmu Jakuba Garetha, Kubu Kubína a Toma Slánského. Užili jsme si, aspoň podle mě a Vandičky, s klukama fantastické dopoledne a natáčení. Než jsem Honzu se svým příběhem oslovila, dlouho jsem váhala. Protože jsem si myslela, že na to nemám právo, že jiní by pomoc Nové Naděje potřebovali víc. Nakonec jsem Honzu oslovila. Jak to dopadlo, už víte. Tímto bych klukům chtěla moc poděkovat za jejich pomoc a podporu. Moc děkuji :-).

Podzim, respektive říjen přinesl další zdravotní komplikace. Levá noha se opět začala při zátěži bortit a bolet. A aby toho nebylo málo. Začala jsem mít problém s levou rukou. Můj hlavní ortoped mi řekl, že je to lupavý palec, omezuje mě to hodně při práci s myší na notebooku a řízení vozíku, buď pomůže obstřik, nebo operace. Protože jsem na obstřiku už byla, přestala jsem pracovat na notebooku, s touchpadem mi pracovat nejde. A ven chodit chci.

Věřím, že ani o náš vánoční příběh, byť krátký, nepřijdete.

Daniela s Vandou