Třetí advent a Vánoce 2022 Vandy s Dančou a nejen to…
menu

Třetí advent a Vánoce 2022 Vandy s Dančou a nejen to…

Jak začít dnešní příběh, opět začnu dovednostmi, tudíž tím, čím moje psí asistentka Vanda velmi mile překvapila. Skvěle totiž svou asistencí pomáhá také, když hlídáme dvouletého synovce Ríšku. Jestli znáte říkanku: „Takhle jedou páni…“, Ríška na Vandičce rajtuje, ona všechno zvládá v naprostém klidu. Ríška může cokoli. Vandička ho hlídá na každém kroku. Jinak mi Vanda přinese a podá také vysoké kozačky, látkový ubrousek. V kuchyni zvládá podat měchačku, šťouchadlo na brambory a metličku. Podá mi taky dekorativní polštáře, které mám na posteli, když spadnou na zem. I plyšáky ze země podá bez problémů. Dokonce, a tím mi opravdu vyrazila dech, stalo se totiž, že mi prádlo spadlo na rám vozíku, mezi kolo a postranici. Nedosáhla jsem tam. Vanda přispěchala a podala mi to i z takhle špatně přístupného místa. Dívala se na mě. Měla jsem pocit, jako by mi říkala: „To pro mě přece není vůbec žádný problém.“ „Jsem prostě Tvoje senzační parťačka.“ Znovu mě senzačně překvapila ve středu 1. 2. 2023 odpoledne, když mamka chtěla donést ponožky z krabice vedle lampy v obýváku. Tam ale nebyly. Když jsem prohledala vše, kde by mohly být a nikde jsem je nenašla. Napadlo mě vozíkem odstrčit tu krabici, na které měly být. A bingo, ponožky byly zapadlé za ní. Zavolala jsem na pomoc Vandičku, ale nebyla jsem si vůbec jistá, že se protáhne mezi lampou a krabicí. Nejen, že se protáhla a zvedla ponožky, dokonce je rovnou odnesla přímo mamce. Je to zkrátka šikulka.
Teď zpátky k adventu a Vánocům 2022. Nezačalo to pro nás vůbec dobře. 5. prosince jsem ráno byla tak unavená, že se mi vůbec nechtělo vstát z postele. Měla jsem problémy s dýcháním a se zahleněním. Vandička měla obavy, proto při každém zakašlání byla se mnou, podávala packy, dávala hlavu do klína, jakoby s otázkou: „Dobrý, jsi v pořádku?“ Vždycky byla okamžitě vyběhnout pro pomoc. Ve středu 7. prosince jsme s mamkou obě skončili na antibiotikách. Kvůli tomu jsem musela zrušit besedu v Seniorcentru Pohoda v Dubí. Po nemoci jsme se vydali na vánoční nákupy a adventní trhy do Teplic. Vanda vše zvládla v naprosté pohodě ☺ a s přehledem. Ve čtvrtek 15. prosince jsme se, s mamkou a Vandičkou, setkali s naší dvorní fotografkou Lenkou Pokornou, na adventních trzích v Mostě, tak jsme udělali pár fotek Tady bychom chtěli s Vandičkou moc poděkovat Lence za její nápad a jeho následnou realizaci. Vyfotit nás, jak zvládáme cestování MHD. Leni, moc Ti děkuji za super nápad a další bezvadné focení!!!!
Vandinka nám zase pomáhala zdobit stromeček, podala ozdoby, co upadly na zem.
Ani na moje psí holčičky Ježíšek nezapomněl. Dárky si zaslouženě užívaly.
Silvestr a hlavně půlnoční petardy jsme s Vandičkou zvládly obě v klidu. Přitulené k sobě v posteli. A jsme na konci dnešního příběhu.
Ptáte se, co nás čeká teď. V pondělí 6. února 2023 jedeme na léčebný pobyt do Vojenských lázní do Teplic.

Zdraví a krásné dny všem přejí Vandička & Danča