Léto a podzim u Daniely s Vandičkou
menu

Léto a podzim u Daniely s Vandičkou

Než se dostanu na plno k dalšímu povídání. Chci nejdříve prozradit, co Vandinka umí nového, a ještě to nebylo napsáno. Zvedne a podá ramínko, dřevěný podšálek (podtácek), protiprachové krytky do konektorů na mobilu nebo tabletu. Doufám, že se to povede časem nafotit. Zvládne podat také Jelení lůj. Ještě k jednomu velmi milému překvapení od Vandičky pro mě, se vrátím v průběhu povídání…

Teď k našemu létu. Od 25. 7. do 29. 7. 2022 jsme s Vandičkou, mamkou a kamarádkou, byly na dovolené. Ubytované jsme byly ve Starém Plzenci, tréninkovém bytě Pomocných tlapek. Odtud jsme uskutečnili výlety. Pro mě to byl návrat do míst z prázdnin mého dětství. Do Pernarce, Stříbra u Tachova a na Hracholusky. Bylo to super. Dovolenou jsme si užily. Vanda všechno ukázkově zvládla. I přesto, že nám na výletě ve Stříbře pršelo. A stejně jako já, nemá déšť ráda ani moje psí parťačka. Ano, i v tomhle jsme jedno tělo, jedna duše. A tak to má, nejen, u tlapkáckých týmů, být. :)))

Chtěly jsme se ještě podívat do resortu Revelton Studios v Mariánských lázních na prodloužený víkend. Krásný apartmán s veškerým vybavením, zvířata, včetně asistenčních psů, jsou vítáni, ale bohužel NENÍ VHODNÉ PRO VOZÍČKÁŘE. Takže mě to mrzelo. Protože to nevyšlo :(

A dostáváme se k podzimu. Jak všichni dobře víte, koncem září se konaly komunální volby a u nás v Mostě také volby do Senátu ČR. I na tuto akci mě doprovodila Vandička. A jako vždycky i tady vše zvládla, jak se na psí asistentku sluší a patří.

5. - 7. října 2022 jsem musela na další plánovanou ortopedickou operaci. Vanda to zažila letos poprvé. Bohužel nemohu říct, že naposledy, protože přetrvávají potíže, které se objevily po neodborném léčení a zacházení jedné lékařky v lázních. Po jedné z předešlých ortopedických. Na začátku povídání jsem slíbila prozradit Vandiččino překvapení, co si pro mě připravila. Tady je: Byl pátek 21. října v podvečer, šla jsem se s Vandičkou převlékat do trika na spaní. Stehy jsem, po výše zmíněné operaci, už měla vytažené, jizva nebyla ničím krytá. Najednou jsem ucítila jak Vandinka líže jizvu jazykem, dokonce i s mírným tlakem citlivě, jakoby by ji chtěla rozmasírovat. To mě opravdu dostalo a dojalo k slzám. Začala s tím sama od sebe, bez povelu a namazání.

To by od nás bylo zatím všechno. Mějte se krásně. Přejeme krásný podzim a nadcházející advent Daniela a Vanda.