Daniela a Vanda - více než rok bezva tým
menu

Daniela a Vanda - více než rok bezva tým

Je to neuvěřitelné, ale čas opravdu letí. 7. srpna, respektive 9. srpna 2021 to byl už rok, co jsem dostala novou psí parťačku Vandu. Jsme, troufám si říct bezva, báječný tým. Co je u nás nového?

Vanda letos od 13. července do 10. srpna byla jako nová psí asistentka na pobytu v lázních. Nahradila při lázeňských pobytech Avinku. Tímto bychom chtěli velmi poděkovat, vedení VOLAREZA Teplice, ale i ostatnímu personálu lázní za to, že stejně úžasně přijali na pobytu Vandinku, tak jako v přechozích letech Avinku. Doufáme, že budeme moci jezdit na pobyty i nadále.

Letos poprvé po x letech, co jezdím do lázní v Teplicích, jsem spolu s Vandičkou a mamkou byla v Zámecké zahradě, nejen jednou. Musím se přiznat, že pro mě to byl úžasný, nezapomenutelný zážitek. Naprostá nádhera.

S Vandou jsme byli několikrát v restauraci a kavárně, v kině a na koncertě. Vždycky se chovala naprosto vzorně, jako správný tlapkácký asisťák. Naopak se nám v kině stalo, že Vanda byla naprosto v klidu a za námi hrál na mobilu hru. Absurdní.

Na konci srpna jsme absolvovali s Vandou a Avi další krásné focení s fotografkou Lenkou Pokornou. Obě psí holky zvládly focení na jedničku, alespoň podle mě. Byly moc šikovné.

Vanda vše zvládá, jak má. Dokonce se naučila podávat gumičky, matičky a účtenky bez jakéhokoli porušení. Asistovala excelentně v době, kdy jsem nemohla vůbec mluvit. Vanda to zažila poprvé. Netušila jsem, jak zareaguje. Když přišla na to, že jen šeptám, nebo ukazuji, co má udělat. Udělala, co měla. Okamžitě začala masírovat jazykem krk. Nikdo jí nic neřekl, krk ani nebyl ničím namazaný. Zase mě dostala v dobrém slova smyslu. Je senzační. Udělala to tak už při našem prvním setkání v dubnu 2020. Nicméně stále nechápu, jak sama pozná, že mi tím může pomoct…

Poslední novinkou tohoto příběhu je, že se mi po 20 letech podařilo získat polohovací postel. Což je lepší hlavně pro moje záda, ale také pro canisterapii s Vandičkou.

Přejeme všem hlavně zdraví. Buďte pozitivní, ale vůči COVIDu
Daniela Machová s Vandou a Avi.