Zprávy o Valentýnce
menu

Zprávy o Valentýnce

Srdečně vás zdravíme a přinášíme zprávy o naší slečně Valentýnce.

Valinka, Vála nebo Vali jak jí říká Míša, její páníček, je s námi už čtyři roky. Je to věrná společnice a pomocník, Míšova kamarádka a sluníčko pro nás všechny. A nejenom pro nás- ve stacionáři, kam Míša jezdí, by si jí okamžitě nechali-je nádherná.

Pomáhá Míšovi zvedat věci, které mu upadnou, ani jí nemusí říkat. Je pravda, že má v hlavičce zafixováno, že dostane malý pamlsek-kousek piškotu, který má páníček vždy připravený-ale kdo by odolal jejím "psím očím"? Otevře mu dveře, rozsvítí-nezapomněla nic ze svých dovedností.

Je také skvělou asistentkou, doprovází páníčka i k lékaři. Když byl u lékařky na vypalování bradavice (nepříjemný a bolestivý zákrok), Valinka vedle něj seděla a pak na něj skočila, aby mu omyla slzičky, které mu vytryskly z očí. A také k paní zubařce s ním chodí, tam Míša potřebuje opravdu velkou morální podporu. Ale spolu to vždy zvládnou.

O prázdninách spolu a s bráchou Ondrou chodili na dlouhé procházky. Když bylo velké teplo, při příchodu domů Vála skočila do svého bazénku- a potom nastalo veselí-honem běžela oklepat vodu z kožichu, většinou k páníčkovi (měl ooohromnou radost....)

S Míšou spí celou noc, už večer je připravena za ním skočit do postele. Někdy se páníček zdrží s večerní hygienou, tak ho předběhne a zahřívá mu postel. Míša každé ráno hlásí, že Valinka spala celou noc u něj a že má "placaté nohy", protože mu na nich spinkala. Ale to jenom jako, je to náš každodenní ranní rituál-on je šťastný, že jí má u sebe.

Přejeme vám všem hodně štěstí, síly a hlavně hooodně zdraví.

Za Míšu a Valinku sepsala a za vše děkuje mamka Hanka