Náš první měsíc se Sofinkou
menu

Náš první měsíc se Sofinkou

Tak jsme se konečně dočkali a 12.1.2022 jsme složili zkoušku za účasti paní komisařky. Nervózní jsme byli jen my dospělí, Ráďa se moc těšil a Sofinka neměla čeho se obávat, u ní výcvik skončil, u nás začal :-)

Sofinka se tím stala dalším členem naší domácnosti. Ráďa jezdí několikrát týdně ráno s maminkou autobusem do školy, takže Sofča jezdí s námi. Radeček si ji vede do třídy sám, dá jí povel „lehni“ a je moc pyšný na to, koho si s sebou vede. Děti jsou z ní „unešené“, včetně paní učitelky, ze třídy se jí ani nechce.

Odpoledne většinou jdeme s ní na zahradu s gumovým kroužkem, za kterým se vyběhá, a hraje s námi přetahovanou. Zatím není počasí na výlety, tak trávíme čas aspoň takto.

Poslední měsíc bylo na horách celkem dost sněhu, tak s námi Sofinka vyrazila už několikrát na Šumavu. Vyřádila se v hlubokém sněhu, což ji strašně bavilo. Také běhala za dětmi při sáňkování. Absolvovala i delší výlet a zvládla to s přehledem. Moc se už těšíme na jaro, kdy začneme na výlety chodit pravidelně.

Jezdíme také na hipoterapii ke koním, na kterých jezdí Ráďa v rámci rehabilitace. Budeme s sebou brát na tyto pobyty i Sofi, proto jsme navštívili veterináře, aby jí píchnul tetanovku. Zvládla to statečně.

Taky doma trénujeme, nejlepší je podávání televizního ovladače Ráďovi, za což je od Radečka po zásluze odměněna malým pamlskem. Večer je čas na canisterapii. Některé dny Ráďovi Sofinka uvolňuje napětí tím, že mu olizuje mu bříško a nohy. Tohle se Ráďovi moc líbí, i když z mazání bříška paštikou je trošku nejistý… Ale pak se vykoupe ve vaně a je spokojený.

Na Sofinku si Ráďa zvyká pomalu, pořád trošku žárlí. Povely jí sám dávat nechce, bere to vše pořád jako cvičení a i canisterapie jde podle jeho nálady. Někdy se chce s ní pomazlit, jindy nevydrží ani pár sekund. Víme ale, že je moc rád, že s námi Sofinka je, i když nám to neřekne a navenek se občas tváří, že neexistuje. Každým týdnem je znát víc, že ji má opravdu rád. Potřebuje čas.

Sofinka zklidňuje nejen Radečka, ale celkovou atmosféru v rodině, která je občas kvůli Radečkovým záchvatům vzteku dost napjatá. Moc za ni děkujeme a těšíme se na další dny strávené s tímto úžasným pejskem!

Procházkovi