Osmý rok s Pájou
menu

Osmý rok s Pájou

Blíží se nám s Pájou naše osmé výročí společného života.
Strašně moc to uteklo. Zažíváme spolu stále krásné chvíle. I když už je Pájinka převedena do důchodu, stále je šikovná a snaživá. Není den, aby mi s něčím nepomohla. Všude mě doprovází, jen když máme delší vyjížďku po lékařích a je vedro, necháváme jí doma. Nechci jí zbytečně vystavovat stresu z horka v autě při jízdě.

Pravidelně docházíme na očkování, odčervujeme a užívá kapičky. Granulky má Happy dog senior 250 g denně v jedné ranní dávce. Váží 33 kg, drží si je léta. Jinak nemá žádné zdravotní potíže.

Od jara do podzimu trávíme čas v domečku se zahrádkou a na zimu jezdíme domů do tepla do Příbrami.

Pájinka i přes svůj věk (9,5) se dokáže často chovat jako štěňátko. Má jen pár bílých chloupků na bradě. Někdy je ale znát, že je unavená a klidně celý den odpočívá. Respektuji ji, sama vím, že ne každý den je člověk plný energie.

Před pár týdny jsme si pořídili koťátko Amálku. Pája malém dostala infarkt, když zjistila, že bude u nás bydlet :). Byla zvyklá, že je středem pozornosti a najednou se objevil vetřelec, který jí té pozornosti v jejích očích sebral. Dnes jsou holky kamarádky a máme je místo televize. Vždy se nasmějeme, co dokážou ty dvě vymyslet. Pája nosí v puse malé myšky na hraní, nacpe je do kočičího pelíšku a kdyby mohla, tak se naučí spát na škrabadle. Dáváme oběma lásku a pozornost stejně. Pája Amálku už respektuje a Amálka Páju miluje.

Život bez Pájinky si nedokážu představit. Tolik mi ho obohatila svou láskou a přítomností.
Děkuji moc Pomocným tlapkám za Páju.

Přejeme všem krásné prázdniny a hlavně mnoho zdravíčka a radosti v životě.
Lenka a Pája.