Sedm let s Ornelou
menu

Sedm let s Ornelou

Krásný den, zdravíme z Brd. Rádi bychom se podělili o žití s naší asistenční Nelinkou.

Nelince je už krásných 7 let, je stále velice vitální a šikovná. Terezce velice ráda pomáhá a pečuje o ní. Vypjatou situaci okolo covidu naštěstí nevnímá a plní si své povinnosti. Od loňského roku se spíše zdržujeme doma v klidu a v pohodě. Užíváme si společně s Neli zahradu a vycházky.

Nelinka tráví s Terezkou většinu času. Stále je někde poblíž nebo přímo u ní. Přisunuje čumákem hračky míčky. Odnáší prázdné Terezky misky od ovoce přímo do kuchyně a tim mi velice pomáhá. Popřípadě odložené ponožky, čímž mě vlastně upozorní, že Terezka má holé nohy. Ráda sama od sebe Terezce masíruje jazykem nohy, nejvice po cvičení. Přesně vi kde...namáhané šlachy a klouby.

Každý den ráno nás Neli vzbudí a všechny kontroluje. Vůbec nam to nevadí, je potřeba řád a pravidelnost, je to zlato a vždy nás pobaví. A to je důležité. V noci nezapomene ani na mě, když je čas jit si lehnout, prijde ke mě a packou mi pomůže vstát a jdeme.

Nelinka stale otvírá dveře, odnáší vzorně pleny, podává a nosí oblečení. Krásně poslouchá povely..i jen rukou, důležitý je oční kontakt...Neli zkoumá zda tam neni ješte něco víc. Vyhovuje mi to, jsme parťaci.

V říjnu po delší době, plánujeme s Terezkou a Nelinkou, lázeňský pobyt. Neli se bude moci zase krásně ukázat jako super pes.

Neli je úžasná psí dáma, skvělý pomocník a partner, díky.

Vlaďka Břicháčková s rodinou