Naďa je stále veselá a hravá
menu

Naďa je stále veselá a hravá

Milí členové tlapkácké rodiny,

po půl roce vás všechny opět zdravíme do Plzence a posíláme report z našeho soužití s asistenční fenkou Naďou.

V červnu jsme oslavili již páté Nadi narozeniny a je k nevíře, jak ten čas letí. Naďa je ale stále veselá a hravá, ochotná vždy pomoci Patrikovi s podáním spadlých věcí, donesením bažanta nebo otevřením dveří. Každodenně ho doprovází ze školy a když jdeme nakoupit, tak se vzorně chová. Jde pěkně a trpělivě vedle vozíku a pokud jí odložíme, ani se nehne. Když se někam chystáme, je automaticky připravená, že jde také. Kromě rána, kdy zůstává doma, jí opravdu bereme všude.

Pravidelně Nadě čistíme zuby, uši a odčervujeme jí. V předjaří dostala Bravecto proti klíšťatům a blechám a v únoru jsme byli na očkování. Je to zlatý pes, který se pořád usmívá. Naďa stále váží 32 kg. Má hodně pohybu a pamlsky šetříme. Je přímo posedlá aportováním tenisového míčku, a tak ho s Patrikem vždy, když přijdeme ze školy, házíme. Když někdy výjimečně nemůžeme házet, tak aportuje alespoň doma. Je opravdu velmi aktivní.

Nyní jsme se na prázdniny přesunuli z města na chalupu, kde trávíme hodně času venku a všichni pohromadě, což má Naďa úplně nejraději. I když ví, že má pomáhat Patrikovi, a tak to také dělá, protože když spadne něco ostatním členům v rodině, ani se nehne a jen tak kouká s výrazem „podej si sám“, má ráda celou naší rodinu a nejraději je, když jsme všichni doma. Dokud někdo chybí, není úplně v klidu. Když jsme rozděleni – někdo v obýváku, ostatní v pokojíčku, jiný v ložnici, vždy si lehne tak, aby byla uprostřed a měla přehled o všech a o všem. Je to ženská zvědavá. Je s ní zábava a je to velký nabíječ pozitivní energie.

Rozhodnutí vzít si pejska navíc tak úžasně vycvičeného, bylo jedno z nejlepších rozhodnutí, jaké jsme kdy udělali. Znovu vám děkujeme a přejeme hezké letní dny.

S pozdravem Kociánovi