Míša a Koopi
menu

Míša a Koopi

Milé tlapky,
náš listopad s Koopi byl poznamenán jejím zánětem levého ouška a několikerými návštěvami u pana veterináře. Musím říct, že Koopi tato vyšetření zvládla na jedničku s hvězdičkou, my jsme se naučili jak jí čistit ouško, když má problémy. Co je úžasné, a za to patří dík jejím vychovatelům, že v čekárně byla úplně klidná, včetně vyšetření u pana doktora, teda až do doby, než jí ouško pořádně vydezinfikoval, to vždycky kvíkla, ale statečně to zvládla.

Míša Koopi pravidelně venčí samostatně přes den, sice jejich procházky nejsou moc dlouhé, ale venku jsou už sami. Ráno a večer s Koopi chodí většinou maminka a někdy tatínek, občas i brácha od Míši.

Z takových větších akcí ,co jsme s Koopi v listopadu podnikli, byla jednak návštěva výstavy na Ostravském výstavišti, Student a job, protože se Míša rozhoduje, jakou vysokou školu si po maturitě vybrat. Výstava byla na náš vkus hrozně hlučná. Míša a Koopi to zvládli bez větších problémů, mě osobně to vadilo, když jsem nebyl schopný slyšet slova zástupců dvou Ostravských univerzit. Všichni se těšíme, na dny otevřených dveří na Ostravské univerzitě a Vysoké škole báňské, kde Koopi vezmeme určitě sebou. Většina veřejných vysokých škol v České republice má naštěstí centra pro studenty se specifickými potřebami. V Ostravě je to třeba Centrum Pyramida na Ostravské univerzitě a na Vysoké škole báňské je Poradenské centrum. Je smutné, že současný právní řád v České republice neřeší asistenční psy ve škole. Věříme, že pokud se Míša rozhodne pro studium na vysoké škole, tak tam budou ke Koopi tolerantnější.

Míša chtěl jet 17. listopadu do ZOO v Brně, protože Zoo Brno slavilo 70 let a vydalo u této příležitosti 0 Eurovou památeční bankovku a Míša tyto bankovky slíbil kamarádům z Německa. Při procházce po Zoo Koopi byla z těch všemožných pachů zmatená, vzpomněl jsem si na to, jak k nám přijela v květnu a pořád pokukovala po slepicích, jako po něčem z jiné planety. V brněnské zoo jí nejvíce zaujali vlci, jako její příbuzní. U jejich výběhů se snažila vypátrat, kdo to vůbec je, pes nebo něco jiného? 

Jsme rádi, že se Míša a Koopi stále více sbližují. Posíláme i pár fotek, a můžete je zveřejnit včetně výše uvedeného textu.

Jaroslav Mira