Kačka a Gump ve Zlíně
menu

Kačka a Gump ve Zlíně

Tak už jsem si ve Zlíně zvykl. Kačka mě vzala všude možně a vždy vymyslí něco nového s čím ani nepočítám.

Třeba prohlásí "Gumpe, jdeme do knihovny!" a já na ni koukám a nevím co tím myslí. Když mi popadne bílou dečku, hračku a přenosnou misku na pití už tuším, že jdeme do čajovny. Několikrát jsme jeli za doktory, byl jsem s Kačkou v Uherském Hradišti a Valašských Kloboukách. Zastavili jsme se na mnoha místech kam Kačka ráda chodí, do bistra u nemocnice, do Merci kavárny, v Dobré čajovně. Chodím s Kačkou také nakupovat, a na procházky kolem Dřevnice, tam to mám nejraději.

Byli jsme s Kačkou také v její práci, kde se mi moc líbí. A navštívili jsme i nemocnici ve Zlíně. A jezdím někdy i v MHD. Navštívili jsme veterinární ordinaci a úřady, abych se tu přihlásil. Jelikož mám na obojku 2 známky, tak Kačka říká, že cinkám jak ovečka.

Mám Kačku rád, pořád ji tulinkuji, a když se jí udělá špatně, lehám ji na nohy, případně si sednu a olizuji ji obličej. Taky jsem zažil jak Kačka omdlela a žuchla na chodník. Až se Kačka probrala, pomohli ji 2 hodní lidé zpět na nohy a pokračovali jsme dál, i když Kačka brečela, protože si hýbla s krkem a nabila si kolena a narazila ruku a žebro. Ale s mým krásným kukučem ji to za 48 hodin přestalo bolet.

Když se Kačka motá, nebo se třese, tak čekám s ní na zemi až to přejde, aby se jí něco nestalo. A pomáhám jí i doma, podávám ji různé věci, když ji není dobře. Nosím tyčinku, láhev, olizuji ji obličej, zalehávám ji nohy a hlídám ji ve vaně, aby mi neuplavala a podávám jí ručník.

Zatím budím ve Zlíně hodně pozornosti. Někdy mě oslovují cizí lidé, nebo mě dokonce fotí, nebo byli i na Kačku nepříjemní, proto že řekla, že mě nemají rušit, protože pracuji. Ale má pravdu, spotřebovávám všechnu svoji energii na to, abych Kačce naplno pomáhal zvládnout její diagnózu a chráním ji před dalšími pády a úrazy, proto opravdu prosím, když mě s Kačkou venku uvidíte, myslete na to že pracuji a mluvení na mě, volání, jakékoli citoslovce mě ještě víc odvádí od mé vznešené mise.

Tak Vás všechny i celé Pomocné tlapky zdravíme. Pac a pusu a ať se daří.

Gump a Kačka