Z Nikyho a Gerta je nerozlučná dvojka
menu

Z Nikyho a Gerta je nerozlučná dvojka

Z Nikyho a Gerta je nerozlučná dvojka a sehraný tým.
Díky Gertovi jsme začli jezdit autobusem a navštěvovat místa, která byla doposud pro nás tabu a těžko zvladatelná.

Niky je s Gertem mnohem víc uvolněný, hlavně je znát Gertovo pomoc se změnou prostředí, jakmile ví, že jde Gert taky, zvládá vše klidněji.
Nejen že Gert pomáhá Nikymu se změnou prostředí, ale díky němu Niky přebírá iniciativu, co týká starosti o Gerta, každý den ho krmí, hlídá jestli má dostatek vody, ráno po probuzení hlásí, že je třeba Gerta venčit, takže se díky Gertíkovi podařilo Nikyho nasměrovat do našeho světa o který má Niky teď velký zájem a já si myslím, že nám Gertík v tomhle opravdu pomohl.

Opravdu jsem nevěřila, že někdy s Nikym zvládnu i 10 minutový nákup, pro nás byl společný nákup tabu... s Gertem zvládneme společně i 20 minutový nákup a naprosto bez problému s tím, že Niky se na nákupu opravdu podílí. (Plánuji celý nákup natočit, protože je to totální obrat).

Polohování je náš každodenní rituál, ať už pro zklidnění a odpočinek nebo večerní usínání, to je velká pomoc hlavně pro Nikyho, odpočinek je s jeho diagnózou těžce proveditelný.

Díky Gertovi jsme poprvé Vánoce prožili bez stresů a zavření, mohli se třeba prvně vydat na objevování vánočního osvětlení města.

Ani si asi nedokážu představit jakých úspěchů Niky díky Gertovi v budoucnu ještě dosáhne.

Děkujeme, přejeme jen to nejlepší do roku 2024 a zdravíme z Českých Budějovic.