Nikyho srdce šampion Gert
menu

Nikyho srdce šampion Gert

Dobrý večer,

nejdřív bych chtěla Pomocným tlapkám poděkovat, za tu úžasnou práci a péči, kterou věnujete pejskům, lidem s handicapem a jejich rodičům.
Hlavně bych chtěla poděkovat za Gertíka, je pro mě hrdina a pro syna Nikolase nejlepší parťák jakého jsme si ani nedokázali představit.

Už při prvním setkání bylo vidět, že Gert je Nikyho srdce šampion, Gertík od první chvíle navázal s Nikym krásné spojení, které bylo s dalšími dny silnější.

Gertík je velmi hravý, akční a zvídavý což se Nikymu velmi líbí, ale také umí být velice klidný a trpělivý.

Máme Gerta 3 týdny doma a neskutečně Nikyho podpořil a posunul ve změně prostředí, se kterou měl velký problém. Dřív nedokázal Niky vyjít i několik dní ven, co je s námi Gert, vyjde s ním Niky kamkoliv a kdykoliv si žádám.

Od prvního dne Gertík pomáhá Nikymu se spánkem, po 2 letech spal ve svém pokoji a celou noc a to hned první den co k nám Gert přišel. Usínaní s Gertem začíná být večerní rutina.

Protože je Niky velice akční a neumí odpočívat i s odpočinkem mu Gertík pomáhá, polohování s Gertem zbožňuje a já jsem hrozně ráda, že si Niky opravdu odpočine a zklidní.

Na procházkách je Gert skvělý parťák, nejen, že si Nikyho krásně hlídá, ale dokáže Nikyho zpomalit nebo správně nasměrovat, což ocením hlavně já, protože jsem za Nikym neustále vlála nebo byl velký problém změnit Nikyho směr.

Gertík Nikyho doprovází na každém kroku, doprovází ho do Autiscentra na terapie, k lékařům, na nákupy zkrátka se od sebe nehnou, mimo Gertovo odpočinek během dne.

A zábava? Oba mají nejraději házení míčku a kroužku, Niky moc rád háže a ještě šťastnější je, když mu Gert míček přinese, doma si pro změnu vytvořili zábavu dle svého, Niky plyšový míč schovává a Gertík hledá.

Pro mě osobně je to úžasné jaký má Gertík na Nikyho vliv, v to jsem doufala, možná i věděla, že by mu speciální pejsek jako je Gertík mohl pomoci se posouvat dál a zvládat pro něj náročné situace.
Stále se ještě sžíváme, ale z mého pohledu nám to jde skvěle.

 

Děkujeme a zdravíme z Českých Budějovic
Eva Mikšová