Bruky nám pomáhá udržet Erika v kondici
menu

Bruky nám pomáhá udržet Erika v kondici

Dobrý den,
s novým rokem posíláme zase pár řádků o Erikovi a Bruki.

Nemohu nyní říci, že by nastala nějaká nová věc nebo změna ve vztahu Erika a Bruki. Jak jsem psal již minule, Erik bere psychofarmaka na zklidnění a proto výrazně ubylo množství záchvatů. Negativní efekt této léčby je zvýšená chuť na jídlo a mlsání a tedy i nárůst váhy. I když Erik přibírá, zůstává bez výraznějšího projevu obezity. Je to určitě díky pravidelnému pohybu na vycházkách s Bruki. Chodíme dvakrát až třikrát denně. Každý den. I teď přes zimu. Denně minimálně dvě hodiny, spíše i víc. Procházky s Bruki jsou tak jedinou aktivitou, kdy se Erik delší dobu středně intenzivně hýbe. Takže Bruki nám pomáhá udržet Erika v kondici a brání jeho tloustnutí ze zvýšeného přísunu jídla. Hodně lidí přes zimu přibere na váze, protože je díky počasí méně pohybu a aktivit venku. S Bruki je však potřeba chodit každý den i v zimě.... Takže Erik nepřibírá na váze přes zimu více než přes léto. A to je dobře.

Erik má horší jemnou motoriku, která má přímou souvislost s oromotorikou. To je i jedna z příčin, proč Erik špatně mluví, respektive neumí vyslovovat spoustu slabik či písmen. Proto s ním pracujeme i na posílení právě jemné motoriky, aby se tak zároveň zlepšila i schopnost mluvit.Naučili jsme Erika vyčesávat srst Bruki kartáčem a tím mu zlepšujeme pohyb rukou.

Samozřejmě, že mu to nejde úplně ideálně a není schopen vyčesat celého psa. Ale i chvilka s kartáčem se počítá :-) Posíláme fotky kartáčování.

Děkujeme a pozdravujte ostatní v Tlapkách
Radek Talafous, Brno