Pohodový život s Bobešem
menu

Pohodový život s Bobešem

Šikovný společník Bobeš dělá svému páníčkovi Vítkovi radost už celých pět let.
Bez jeho přítomnosti by byl Vítkův život mnohem chudší a složitější. Moc mu pomáhá při podávání věcí. Každou chvíli Víťovi z rukou vyklouzne tužka, klíče, pravítko, miska a Bobeš s neskutečnou chutí a trpělivostí vrací předměty zpět do klína. Hravě si poradí i s pohledem a obyčejným papírem.

Bobeš má pelíšek přímo u Vítkovy postele. Jakmile se Vítek ráno pohne, otevře oči, je to signál - začíná nový den. Bobeš běží nám rodičům sdělit, že je čas vstát a postarat se o oba kluky, Víťu i Bobeška. Začínají ranní rituály, v kterých jsou oba důslední… Ještě než Vítek vyleze z postele, Bobeš mu namasíruje dlaně, ruce až k loktům, tváře a když kouká z peřiny nožka, tak i tu. Oba to baví:). I během dne stačí, aby se Vítek vyklonil z vozíku, zavolal „Bobši“, nastavil pusu a Bobeš hned ví, co má dělat. Olízne mu celý obličej i ruce. Mentální napojení mezi nimi funguje dokonale. Když se Víťa něčeho obává, je nejistý, Bobešův postoj a pobíhání kolem Víti, nám to sdělí beze slov.

Úžasný je Bobeš v otevírání dveří. Ani nemusí mít navěšená očka. Vítek dá u dveří povel „hop“, Bobeš ladně vyskočí a předními tlapkami „vezme za kliku“, čumákem rozevře dveře, vytvoří Vítkovi dostatečný prostor, aby mohli oba vyrazit, kam potřebují. Akorát se zavíráním si ani jeden nedělají starosti.

Bobeš je opravdu hoden svého označení společník, jak šikovný, tak i nesmírně společenský. Když Vítek s Bobeškem projíždějí lázeňskou kolonádou, neotáčejí se jen hlavičky zvědavých dětí, ale zastavují dámy i pánové a obdivují dokonalou souhru jejich procházky. Bobeš si je vědom své krásy a důstojnosti. Jeho pohled a nastavení oušek často vybízejí k pohlazení a pomazlení, čemuž se snažíme úspěšně bránit. Bobeš je tak častou záminkou v navazování kontaktů a rozhovorů. Je to fajn.

Bobeš je veselý a šťastný pes. Šíří kolem sebe pozitivní energii a my máme ohromné štěstí, že ho máme!!!! DĚKUJEME :-)