Nejkrásnější půlrok a vánoce
menu

Nejkrásnější půlrok a vánoce

Je to už půl roku, co jsme s Bessy spolu. Perfektně jsme si na sebe zvykly, Bessy už ví, kdy ji nejvíc potřebuji, je si vědomá mých specifik, zná moje rituály. A já zase vím, že bych ji za nic nevyměnila. Jsem konečně šťastná a už vím, jaké to je, mít radost.

Ještě na začátku roku jsem byla přesvědčená, že nic z toho, co mi budoucnost přinese, nikdy nemůžu zvládnout. Myslela jsem si, že se nikdy neosamostatním, že nikdy nezvednu telefon, že nikdy se mi nepodaří nepanikařit v metru, že nikdy neudělám školu, že nikdy nebudu normálně pracovat…

Bessy ale už od počátku kulišácky koukalo z očí “Nikdy neříkej nikdy”. Byla všude se mnou, a i když to nebylo jednoduché, společně jsme se naučily, že když spojíme síly, dokážeme víc.

Vítězné Veselé Vánoce

Když se mi před šesti lety převrátil svět vzhůru nohama a Vánoce se staly tím největším strašákem, vzdala jsem veškerou naději, že si jednou ještě někdy tenhle čas v roce užiju. Děsilo mě snad úplně všechno. Myslela jsem si, že nikdy už neochutnám řízek, OCD mi to zakázalo. Vánoce jsem vždy prožívala jako čas, který jenom musím přežít, neonemocnět, moc nebrečet, neuzavírat se ve svém světě a neutápět se v těch nejčernějších myšlenkách.

Dřív stromeček byl jenom na obtíž, ozdoby zbytečné, vůně moc aromatické, světla moc zářivá, lidi kolem moc natěšení a upovídaní.

Když v prosinci nasněžilo a my se s Bessy chodily dívat na Staroměstské náměstí na stromeček, už jsem se necítila, že bych se musela nějak víc obávat. Letos poprvé jsem se těšila, a podařilo se mi skoro vůbec nepropadat špatným myšlenkám. S Bessy jsme hodně nakupovaly a dokonce jsme zvládly i vyřídit vrácení. A taky jsem skoro vůbec nebrečela, když se mi něco nepodařilo.

S Bessy jsme si moc užívaly vánoční Prahu. Večerní světýlka, ozdobičky, koledy a vůně skořice. Dokonce i dav zvídavých turistů mi vytvářel úsměv na tváři, když se rozplývali nad mojí Bessy.

Všechno pro mě bylo nové, dřív jsem nedokázala vidět tu vánoční pohodu, neuměla jsem si to užít. A když jsem si myslela, že už to snad ani nikdy nepocítím, do života mi přišla Bessy a obrátila mi život vzhůru nohama.