Měsíc s Bessy
menu

Měsíc s Bessy

Milé Tlapky,  

 

Ráda bych se Vámi podělila o pár střípků z našeho nového života s Bessy. 

S Bessynkou jsme spolu jen jeden měsíc, ale ona mi zvládla obrátit život vzhůru nohama. Tedy dříve bylo všechno opačně, a teď už konečně stojím nohama pevně na zemi. Bessy mi ukázala život a všechny možnosti, které mám a které můžu mít. Začala jsem se ze života těšit a začala vidět i ty krásné věci, které svět kolem nabízí. A Bessy mi u toho moc pomáhala. 

Hned ze začátku našeho společného života jsem musela k zubaři, kterého jsem se děsila a mívala panické záchvaty. Bessy tu byla pro mě a já si ani nemusela vzít lék, protože se o mě postarala. U paní doktorky ležela u křesla a sestřička říkala, že takhle hodného pacienta, jako je Bessy, v ordinaci ještě neměli. 

Bessy se mnou jela i na psychiatrii a psychologii. Pan doktor říkal, že mě šťastnější nikdy neviděl, a paní doktorka zase povídala, že je krásně vidět, že mi moje psí asistentka pomáhá. 

Přijdu si, jako by mě vyměnili. Lidé kolem mě se najednou usmívají a jsou milí. Když na mě promluví, odpovídám, jako bychom se znali, úplně bez obav. V hromadné dopravě jsem neměla paniku od doby, co mám Bessy. Respirátor kvůli obavám z nemocí jsem díky Bessy také přestala nosit. Hlavním pokrokem je, že z 30 dezinfikování rukou na hodinové procházce jsem začala používat dezinfekci jen 2x. Z mých domácích rituálů, kdy jsem si musela ruce po příchodu dovnitř umýt ruce 4x po sobě, dnes můžu už jen 2x. Bessy mi přetrhala i další rituály, které mi najednou poskytují víc svobody. 

Bessy se mnou  chodí do práce na Městský soud v Praze. Stal se z ní nejoblíbenější zaměstnanec soudu a všichni se s ní chodí pozdravit a popovídat. Každý najednou úplně rozkvete, když ji vidí. 

Bessy není ale vždy jen pracující seriózní pes. Umí si i pěkně zařádit. Na zahradě s naší Daisy vždycky běhá s turbo pohonem, a to asi 5x rychleji, než běžní psi. Říkáme tomu „chrtí dostihy“. Bessy taky miluje jahody. Chodí nám sklízet z jahodníků přímo do tlamy. Pozná i košík na jahody a přinese si ho, že půjde na sběr. S Bessy si ale nejvíc užíváme večer před spaním, kdy se rozvalí na záda a já jí udrbu až ke spánku.