Matěj a psí kamarád Ben
menu

Matěj a psí kamarád Ben

Ahoj, jmenuji se Matěj Moch.

8. Května mi bude 31 let a v únoru jsem díky Pomocným tlapkám dostal předčasný a taky ten nejlepší dárek - psího kamaráda Bena.

Jednoho asistenčního psa jsem už měl, Péťu, byli jsme spolu celý 13 let. S mým postižením moc kamarádu nemám a Péťa byl můj nelepší kamarád. Díky Péťovi se mi doslova změnil život - byl jsem skoro bez epileptických záchvatů, měl jsem lepší náladu, hodně často jsme spolu dělali canisterapie, jezdili spolu do školy, na výlety, pomáhal mamce a mnohdy byl i při podávání věcí rychlejší než mamka. Zvládl taky mamku často už předběžně upozornit když mi nebylo zrovna nejlíp nebo jsem měl dostat záchvat, který byl pak díky Péťovi klidnější než předtím.

Před dvěma lety se náš život hodně změnil, zemřel mi taťka, který mi moc chybí. Od té doby se začalo všechno pomalu kazit, bylo u nás velké smutno a bolest. Pak jsem onemocněl i já a skončil jsem na 3 dlouhé měsíce v nemocnici. Mamka zamnou jezdila každý den a ukazovala mi fotky a videa Péti, jak na mě čeká doma a těší se až se vrátím, to mi vždycky dělalo radost. 2 měsíce po návratu domů ale začal Péťa chřadnout, oslavil 15 narozeniny a i když se moc snažil, už nemohl být tak aktivní jako vždycky. Moc mě to trápilo ale i tak jsem vždycky věděl že na nás bude čekat po návratu z venku doma. V Srpnu nás opustil. Bylo to moc smutné období, jak bez taťky, tak Péti, jakoby se u nás zastavil život, chybělo mi jeho vítání a pochodování ráno kolem postele.

Asi 2 měsíce na to se nám ozvali pomocné tlapky s krásným překvapením! Máme pro vás psa! Počítali jsme dny do odjezdu a celý šťastní jsme se vydali do Plzně. Tam nám představili Bena. Musím říct že hodně rychle jsme se sžili a zvykli si na sebe. Celý týden strávený v Plzni jsme začali opět pravidelně chodit na procházky a polohovaly, bylo to znova moc příjemná změna po těch smutných časech doma. Ben je hodně aktivní a není s ním žádná nuda. Po týdenním secvičení jsme se museli ještě na pár měsíců rozloučit, což mě moc mrzelo ale zároveň jsem se už měl na co těšit.


Po několika měsících dorazil Ben konečně taky k nám domů a nám se opět změnil svět, začali jsme opět spolu chodit ven, polohovat, civičit nebo jen tak společně odpočívat. Zase je u nás jiná nálada a veselejší život. Jsem moc rád že mám znovu svého kamráda. Ben je pořád ve střehu, dává na mě pozor, nosí mi věci a je taky dost neúnavný ale to jsme potřebovali.

Chtěl bych moc poděkovat pomocným tlapkám a všem díky kterým můžu mít nového psího kamaráda.

Matěj.