Argo rád předvádí své schopnosti
menu

Argo rád předvádí své schopnosti

Tak se mi zdá, že Argo prošel jakousi proměnou. Jako by nám dospěl a zklidnil se. Je z něj krásný velký pes co má rád pozornost a lidi kolem sebe, rád se mazlí, tulí a předvádí své schopnosti.

Doma plní své povinnosti a úkoly rád a s nadšením. Rád zavírá a otevírá dveře, podává předměty spadlé na zem a je schopný podat dokonce i spadlé potraviny aniž by do nich kousnul. Miluje jablka a zrovna dneska, kdy mi jedno spadlo na podlahu, mi jedno podal. Je to miláček. Stejně tak je schopen podat trs hroznů bez kousnutí, rajčátko a podobně. Předměty mi podá až do klína anebo do ruky. Když se mi je nepodaří chytit, neztrácí trpělivost a podá mi předmět znovu a znovu. Rád nosí do odpadu slisované PETky (to vždycky přiběhne, jakmile slyší zvuk lisování) a funguje jako spojka mezi členy domácnosti. Moc rád si hlídá svou smečku, a dokud nejsme doma všichni, trpělivě chybějícího člena vyčkává.

Když jsem venku bez něj a vrátím se domů, funguje bez povelu a donese pantofle a zkontroluje, kde jsem byla. Jeho projevy radosti z našich návratů jsou dojemné a někdy legrační. Přizpůsobil se našemu režimu ale i nastolil si u nás svůj vlastní řád, takže když je unavený stále mně tahá do pelíšku, asistentkám dává najevo, že je třeba přikrýt postel, protože bez přikrytí ví, že tam nesmí, ale strašně moc tam chce, pořád se mnou spává a protože je to velký pes, určitě si umíte představit, kolik toho místa potom v posteli zbývá mně :-D

Při vstupu z chodby do obýváku povětšinou za sebou zavírá dveře automaticky a hned chce slyšet pochvalu, bez ní, se od těch dveří prostě nehne. Když u toho nejsme tak u dveří „kňuká“ dokud si ho nevšimneme. Je jak dítě, když se mu něco nechce tak hází oči, jestli si to náhodou nerozmyslíme anebo jestli i odfláknutá věc je dostačující.

Je to rok, co mám „nové“ asistentky a protože jedna má kočky a druhá psy musel si zvyknout na jejich pach. Ale nedělá mu to potíž a holky očichává, když přijdou na službu, dokud nevyčmuchá všechny potřebné informace. Pak je spokojen a lehne si.

Ve veřejném prostředí se chová slušně a spořádaně. V obchodech a na chodnících se vyhýbá překážkám. V restauraci nežebrá.

Je to fajn společník a bez jeho dopomoci bych těžko fungovala.