Argo a Magdalénka
menu

Argo a Magdalénka

Magdalénka si Arga okamžitě oblíbila a moc hezky společně fungují. Velice pozitivní je, že Argo je při kontaktu s Magdalénkou velice jemný, klidný a trpělivý. Magdalénku i sám vyhledává a je rád, když jsou spolu (naopak se nám zdá, že je smutný, když byli např. několik dní odděleně). Magdalénce přítomnost Arga v domácnosti z našeho pohledu velice prospívá. Argo je pro ni velice důležitý, neustále o něm povídá (v rámci jejích vyjadřovacích schopností, nazývá ho zatím „Haf“). Když nejsou zrovna spolu, ptá se, kdy Haf přijde apod. Snaží se mu dávat také sama povely, což ji motivuje k dalšímu rozvoji řeči.

Aktivity související s Argem provázejí aktuálně výraznou část Magdalénčina dne. Ráno Magdalénka budí rodiče s tím, že je potřeba Arga vyvenčit. Ráno i večer mu dává jídlo a pití (tj. sama chodí za rodiči, že je potřeba pejskovi dát jíst). Přes den jí dělá radost cvičení s Argem a sama jej i vyžaduje (přivolání píšťalkou, aport, otevírání dveří apod.). Magdalénka také často vyhledává Argovu přítomnost, když je jí těžko, něco ji rozzlobí apod. Myslíme, že Magdalénku Argova přítomnost v řadě ohledů stimuluje a pomáhá jí v dalším vývoji a rozvoji. Když je jí těžko anebo je nemocná, přítomnost Arga ji naopak pomáhá uklidnit.

Zdravotně pomáhá Argo Magdalénce také canisterapií, kdy je velice trpělivý a stává se, že na něm Magdalénka během terapie i usne. Argo také pomáhá při některých masážích a cvičeních k uvolnění svalů a šlach (např. olizováním daných míst).

 

Argo a denní režim

Argo s Magdalénkou jsou nejvíce v kontaktu v domácím prostředí, kdy mají možnost společně fungovat jak sami, tak s maminkou, která jim u společných aktivit asistuje. Argo s Magdalénkou a s maminkou / tatínkem chodí také na procházky (na hřiště, do přírody apod.). Na procházkách Magdalénka Arga vodí (za její dětské vodítko) a když je odložený (např. na hřišti), chodí ho kontrolovat a pomazlit se s ním. Na procházky ráno a večer (kdy jde o krátké venčení) chodí Argo jen s maminkou nebo tatínkem. Na delší procházky přes den pak chodí Magdalénka a Argo společně.

Argo také s rodinou jezdí na výlety, chodí nakupovat, cestuje autem, byl v kanceláři apod. Snažíme se jej zkrátka obecně do všeho zapojovat, aby on i rodina byli zvyklí fungovat společně při všech různorodých aktivitách, a to jak (jen) s maminkou, tak i (jen) s tatínkem. Během posledních měsíců byla Magdalénka několikrát v nemocnici, ale tam jsme se s Argem zatím neodvážili, takže byl Magdalénku jen navštívit v areálu nemocnice venku, aby jí podpořil.

Argo je zdravý a veselý.