Andy je dva roky ve službě
menu

Andy je dva roky ve službě

To nám to letí. Andy je už dva roky ve službě. Za tu dobu samozřejmě už perfektně pochopil, jak to u nás chodí, ví předem, kdy co bude (pokud se neděje něco neobvyklého). Nemá těžkou práci, ale to, co potřebujeme, dělá ji velice dobře a spolehlivě.

S Jarkou mají jasně rozdělené činnosti na „moje“ a „Tvoje“. Vymyslel ale zajímavý způsob podávání bačkor. Když přijedou s Jarkou domů, Andy běží do obýváku, najde postupně obě bačkory a nanosí si je k pelíšku, jednu vedle druhé. Pak si lehne a čeká na povel. No a když ho dostane, vezme obě bačkory najednou a přinese je Jarce. Prostě si tu práci trochu připraví dopředu, aby si ji usnadnil. Na to přišel sám, to jsme ho neučili.

Za ty dva roky, co je u nás, pomáhal s předvýchovou Mavericka a teď pomáhá vychovávat Edu. Je ale vidět, že je v něm pořád kus štěněte. A přítomnost štěněte u nás občas probouzí to štěně v něm. Dokáží si krásně hrát (jen někdy musíme hlídat, aby moc nedivočili), Andy je ale celkem ohleduplný. Občas Edovi sebere nějakou jeho hračku, Eda pak přijde k Andymu a nekompromisně mu ji sebere rovnou z tlamy. A Andy mu ji dobrovolně vydá. Jako starší a rozumnější brácha. I to je způsob psí komunikace.

Letos jsme trochu bojovali s nadváhou, ale daří se to napravovat. Speciální granule na hubnutí od HappyDogu krásně zabraly, od Jara shodil Andy už 5 kg. Hlad má pořád jako labrador, to je jasné, ale složení těch granulí garantuje, že má stále dost bílkovin a vlákniny a naopak málo tuku a cukru. No a taky s ním Jarka (pokud nebylo moc vedro) dělala delší procházky. Vyloženě mu to celé prospělo.

O tom, že se v obchodech a restauracích Andy chová vzorně, o tom snad ani psát nemusím, to je u psů Pomocných tlapek normální. Učil to i Mavericka, ten rychle odkoukal to správné chování v obchodě a bude to učit i Edu.

Andy je už náš čtvrtý asistenční pes od Pomocných tlapek. Vím, že srovnávat bych neměl, ale jednu věc zmínit musím. Každý z našich dřívějších psů byl povahově úplně jiný a Andy je také. Ale pracovně jsou si až neuvěřitelně podobní. To je ta „vysoká asistenční“ Pomocných tlapek…

Moc a moc děkujeme za všechno, co děláte…