StoneMAN 2022 aneb O těch pravých triatlonových závodech
menu

StoneMAN 2022 aneb O těch pravých triatlonových závodech

Již tradičně se konal na konci prázdnin sportovní závod StoneMan. Díky dřině sportovců a jejich otevřené peněžence, pravidelně putují korunky na podporu naši činnosti. Moc děkujeme!

Náš sport, rozumějte triatlon, má velmi krátkou soutěžní sezonu. Abyste to dobře pochopili, píšu o opravdovém triatlonu, ne o nějakých mezizávodech, popř. přípravných závodech - Ty se samozřejmě najdou v kalendáři po celý rok! Opravdové triatlonové závody jsou totiž pouze dva! A protože je první, a samozřejmě ten atraktivnější, v srpnu a ten druhý v říjnu, tak právě proto máme tak krátkou soutěžní sezonu! Jen pro upřesnění, my začínáme na Kameňáku v Plzni ČR v srpnu StoneMANem, což je triatlon MTB, a oni pak pokračují v říjnu Ironmanem v Kailua-Kona Havaj USA. Ten první závod jste už propásli, proto mi dovolte, abych vám ho trošku přiblížil.

20. srpna se v 11:00 vrhlo do temných vod Kamenného rybníka 30 opravdových chlapů, za nimi je v 11:15 následovalo 10 žen. Nebylo třeba se osvěžovat, protože celý večer a celé ráno vydatně pršelo. Ano, je to tak! Na StoneMANa pršelo, to se ještě za celých předchozích 16 ročníků nestalo! Jen co hoši uplavali 2 kola a ženy 1 kolo, se nebe smilovalo a začalo lejt jako z konve! A tak tomu bylo po celý zbytek závodu. Promoklý terén prověřil schopnosti účastníků jak na kole, tak v běhu. Na trati se padalo jako nikdy a klouzalo to i v keckách. Kdo však dorazil do cíle, ten se mohl prohlásit opravdovým kameňákem, ženy pak kameňačkou! A proč to všechno? Není to jen pro radost z toho se trošku zrasovat, trpět, jen tak si zasportovat, mít legraci, to jako všechno jo, ale hlavně také proto, že náš závod po celou dobu existence podporuje organizaci Pomocné tlapky. A každý závodník v rámci startovného přispěje, každý, kdo si koupí tombolu, přispěje, i když pravděpodobně nevyhraje, a každý si může koupit i nějaké ty tlapičkové reklamní předměty. A tak jsme dali na chlupaté kamarády celkem 7.860 Kč! Všem, kteří v tom jeli s námi, děkujeme a vás všechny, kteří jste tentokrát nemohli dorazit, zveme na příští ročník nejlepšího MTB triatlonu na světě, triatlonu StoneMAN 2023.

A teď, když jste to dočetli až sem, se můžete přihlásit na ten druhý závod, tam na té Havaji.