Výroční zpráva 2005

Vloženo: 14. 12. 2006

Vážené dámy, vážení pánové,

letos v únoru naše společnost oslavila již páté narozeniny. Po celou dobu své existence se snažíme vychovávat asistenční psy tak, aby plně vyhovovali potřebám našich klientů.

V roce 2005 jsme vycvičili a předali 9 asistenčních psů pro tělesně postižené, 3 šikovné společníky pro děti s kombinovanými vadami a jednu canisterapeutickou fenku pro postižená trojčátka.

Díky sponzorům naši klienti nadále využívali dotované zasílání krmiva pro své psy až do domu.

O výchovu štěňat - 14 labradorských retrieverů (8 fen a 6 psů)se staralo 14 adoptivních rodin z celé České republiky.

Nejlepší vizitkou práce našich cvičitelů je bezproblémové absolvování testů všech týmů na jarním testování a podzimním rekondičním pobytu v Třemošné. Naši klienti zde přezkoušeli dovednost svých čtyřnohých asistentů a získali prodloužení certifikace svého asistenčního psa.

Pokračovali jsme v doplňkové činnosti - canisterapii našich dobrovolníků především v Plzni: v dětském domově v Doubravce, v Hospicu sv. Lazara, v domově důchodců sv. Jiří v Doubravce, v domově pokojného stáří sv. Alžběty, v diagnostickém ústavu v Plzni, ve speciální škole pro děti s kombinovanými vadami v Berouně a na ZŠ Čechova v Rokycanech. Pořádali jsme jarní a podzimní canisterapeutické víkendové akce s odbornými přednáškami kterou absolvovalo 38 týmů.

Společnost se věnuje nadále vzdělávání dětí a mládeže formou prožitkových setkání s asistenčními psy a aktivně se prezentujeme na akcích pro širokou veřejnost jako Non Handicap, Art Interior, a Hospim Medica.

S velikým ohlasem se setkalo 5. slavnostní předávání asistenčních psů v Třemošné u Plzně, kde se naše asistenční týmy setkaly se všemi, kteří mají zásluhu na výcviku jejich psího asistenta (chovatelé, adoptivní rodiče, cvičitelé, členové správní a dozorčí rady společnosti, a zástupci sponzorů i médií.) Tato setkání jsou vždy plná emocí a vnitřního uspokojení nás všech, kteří se podílíme na tomto náročném procesu, kdy výsledkem je darování nezávislosti tělesně postiženým lidem.

Ráda bych poděkovala našim klientům za důvěru, všem pracujícím asistenčním týmům za utvrzování dobrého jména společnosti. Našim adoptivním rodinám za poskytnutí domova, lásky, péče a důsledné výchovy našim štěňatům.

Mým spolupracovníkům patří poděkování za kvalitně odvedenou práci, profesionální přístup ke klientům i čtyřnohým svěřencům, za pružnost a ochotu být k dispozici nejen klientům, dobrovolníkům, ale i mně. Srdečný dík patří všem našim přispěvatelům, dárcům, sponzorům, těm letitým i novým z řad firem, jednotlivců, kolektivů, nadací, nadačních fondů, měst, i MPSV, kteří si v tomto roce k nám našli svoji cestu.

Hana Pirnerová, ředitelka a zakladatelka společnosti